اصلاح الگوی تجویز و مصرف دارو شرط دسترسی عادلانه به داروهاست

مدیرکل نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: تجویز غیرمنطقی دارو، مصرف غیرضروری و تقاضای القایی از سوی برخی ذینفعان از عوامل اصلی کمبود دارو و نارضایتی عمومی در کشور است.

به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر نازیلا یوسفی ضمن اشاره به چالش‌های حوزه دارو افزود: در سال‌های اخیر علاوه بر محدودیت‌های عرضه، مشکلات ناشی از الگوی نامناسب مصرف دارو نیز بر دسترسی بیماران تأثیر گذاشته است.

به گفته وی، تجویز دارو خارج از راهنمای بالینی بومی، فروش بدون نسخه داروهای نسخه‌ای، عرضه داروهای بیمارستانی در داروخانه‌های شهری و ایجاد تقاضای القایی از سوی تولیدکنندگان، واردکنندگان یا ارائه‌دهندگان خدمات سلامت، موجب افزایش نابه‌جای تقاضا و بروز کمبود دارو شده است.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، یوسفی تأکید کرد: بدون اصلاح این روند، حتی افزایش تولید و واردات دارو هم مشکل کمبود را برطرف نخواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha